PROGRAM FOR RENSING AV LEVER/GALLESTEN

Leverrens - gallesten kur

Å rense leveren og gallegangene er den mest effektive måten å forbedre din fordøyelse på, som er basis for hele kroppens helse.

Du kan forvente at dine allergier forsvinner også, mer for hver leverrens du gjennomgår. 
Du vil også kunne få mer energi og overskudd.

Forutsetninger for å få et godt resultat av en leverrensekur er:

* De levende parasitter i leveren skal være eliminert. Ellers vil utrenskningen kun utdrive få stener, og man vil sannsynligvis føle seg meget dårlig under kuren! Derfor skal du ha gått gjennom en parasittkur (3uker) før du tar leverrensekuren.
I tillegg bør du zappe deg daglig uken før kuren.

* Det anbefales også på det kraftigste å gjennomføre nyrestensutrenskningen før leverrensekuren, men ønskes et hurtig resultat, kan leverkuren gjennomføres tidligere. Det må så til gjengjeld anbefales på det kraftigste å gjenta leverrensekuren etter at nyrerensekuren er helt gjennomført.
Nyrene, urintakten og blæren bør fungere optimalt for best mulig å kunne ta seg av de uønskete substansene som kan absorberes fra tarmveggene under leverrensen.

* De aller beste resultater oppnås hvis også tannprogrammet (dvs. fjerning av amalgam og utrenskning av ev. bakterielommer) er gjennomført før leverrensekuren. En forgiftet munn legger en tung belastning på leveren. 
Men også her gjelder at gjentakelse av kuren etter tannprogrammet kan hjelpe for dette.
 
* Kroppen må ikke være svekket av forkjølelse, influensa eller lignende.
 
* Resultatet av kuren er helt avhengig av hvor lang tid det er mellom man drikker saltblandingen, grapefrukt-/oljeblanding, legger seg ned osv. Derfor må de tider som angis underveis følges meget nøye.
 
Til kuren benyttes:
 
4 spiseskjeer Epsomsalt (Engelsk salt) ca 80 g til en som veier 80 kg
   ca 70 g til en som veier 70 kg
ca 60 g til en som veier 50 kg 
1-2 røde grapefrukter (helst av økologisk kvalitet)
7 Ornithinekapsler
1 ¼ dl olivenolje (den må være extra virgin, dvs. kaldtpresset, og helst av økologisk kvalitet) 
1 sugerør (for lettere å få ned blandingen)
 
Ved denne kuren bør du ha 2 dager til rådighet, en dag for selve kuren og neste dag som du benytter til å løpe på toilettet. Begynn kuren på en dag hvor det er tid til å hvile hele neste dag, da man kan bli meget trett “dagen derpå” - også etter at man har begynt å spise normalt igjen. Normalt vil man føle seg pigg igjen ved kveldstid. 
På første dagen taes det ingen medisiner, vitaminpiller eller andre piller og tilskudd som du kan være foruten, da det kan medføre et dårligere resultat av kuren. Stopp eventuelt med parasittprogrammet og nyrerensekuren dagen før, og start først opp igjen dagen etter dag 2 av leverrenseprogrammet.
 
Spis fettfri frokost og lunsj. Spis i stedet gryn, juice, brød, syltetøy, honning, kokte grønnsaker, bakte poteter etc. (ikke smør, melk, yoghurt etc.) Dette for å avlaste leveren, slik at all energi brukes til selve utrenskningen. Dette vil også bidra til at allemengden i leveren og i galleblæren kan bygge seg opp. Et høyt galletrykk øker mulighetene for å “spyle” ute gallestener. Drikk gjerne mange glass eplejuice mellom måltidene dagen i forveien og denne dagen frem til kl. 14.00. Eplejuicen virker oppløsende på gammel og størknet galle. Hvis du tolererer en dags faste kan du eventuelt bare drikke eplejuice denne dagen. 
DAG 1
 
Kl. 14.00 (Drikk bare eplejuice fra morgenen av!)
Spis og drikk ikke noe fra nå av. Det å spise senere enn dette kan medføre at man blir dårlig under kuren.
Bland Epsom-saltet i ca. 6 dl. vann. Dette utgjør 4 doseringer á 1½ dl hver. Still det til avkjøling i kjøleskapet. 
(For smakens skyld)
 
Kl. 18.00 Drikk 1½ dl. av saltblandingen. Det kan evt. tilsettes 1/8 ts. 
C-vitaminpulver for å gjøre det mer smakfullt. Skyll evt. munnen etterpå. 
Ta olivenolje og grapefruktene ut av kjøleskapet, så de får romtemperatur.
 
Kl. 20.00 Drikk igjen 1½ dl. av saltblandingen.
(Selv om man ikke har spist noe siden kl. 14.00 føles ikke sult).
Gjør dine “kveldsritualer”: Lås dører/lukk/åpne vinduer/børst tenner osv., slik at du kan gå til sengs øyeblikkelig etter at du drikker grapefrukt- /olivenoljeblandingen senere på kvelden, kl. 22.00. 
Kl. 21.45 Forbered grapefrukt-/olivenolje-drikken: Hell 1¼ dl olivenolje i et glass med skrulokk. Press ut saften av grapefruktene til du får ca. 1,2 dl. saft. 
Hell grapefruktjuicen, (sil bort fruktkjøttet) i krukken med olivenolje.
Bland opp 1/3 av den lille flasken med Svart Valnøtt tinktur, dvs. ca. 3 ml. 
Ryst krukken til olje, juice og tinktur er blandet helt. Sørg for å bli ferdig med toilettbesøkene innen kl. 22.00. 
Sørg for å ha en ekstra tykk pute til hodegjerdet i sengen, så kan du ligge høyt med hodet.
 
Kl. 22.00 Ta Ornithinekapslene til de første sipp av olje/grapefrukt-blandingen. Drikk resten av olje/grapefruktblandingen innen 5 min. stående ved siden av sengen.
 
LEGG DEG ØYEBLIKKELIG NED PÅ RYGGEN (med hodet høyt) I SENGEN OG LIGG FULLSTENDIG STILLE I 20 MINUTTER. 
 
(Altså ingen ærender til kjøkkenet med det tomme glass eller lignende). Jo snarere du får lagt deg ned etter at du har drukket blandingen jo flere gallestener vil du få ut).
 
Resultatet av kuren er helt avhengig av at dette følges nøye!
 
Prøv, om du kan føle stenene på veien fra gallegangene i leveren. Noen har fornemmelsen av et helt tog av marmorkuler som triller ut av leveren. Det er ingen smerter ved det, fordi Epsomsaltene bidrar til at galletraktklaffene holder seg åpne. 
 
Ta natten og hold sengen, legg deg til å sove normalt med vanlig hodepute- høyde etter disse 20 minuttene. 
Det er helt avgjørende for resultatet av kuren at man blir liggende. Forsøket på å få gallestenene ut kan mislykkes helt, hvis man ikke blir liggende.
 
 
DAG 2
 
NESTE MORGEN: (Tidligst kl. 6.00):
Hvis du har kvalme eller vondt i magen, så bli liggende og vent litt til det har gitt seg litt. Gå evt. på toalettet. Deretter: Drikk for 3.e gang 1½ dl saltblanding.
 
2 TIMER SENERE:
Drikk siste 1½ dl saltblandingen. Om ønskelig kan du legge deg ned igjen. 
 
ETTER YTTELIGERE 2 TIMER:
Gratulerer!!! Du er kommet gjennom selve kuren, og har fått fjernet dine gallestener uten å bli operert! Du kan begynne å spise igjen. Begynn med litt juice og etter en halv times tid litt frukt. Vent enda en time før du spiser litt alminnelig mat, men den skal være lett, spar på fettet til senere på dagen. Ved kveldstid kan man spise normalt og er over tretthet o.l. Spis eventuelt litt Acidophilus for å få tarmkulturen i gang igjen.
 
HVORDAN GIKK DET SÅ?
Det kan forventes diaré fra et par timer etter at man har drukket det første Epsom-saltet og til et par timer etter det siste. Hold øye med det som kommer ut! Bruk en lommelykt til å undersøke, hva som kommer ut i toiletter. Gallesten kan ha mange former, men felles for dem er at de er grønne. De inneholder cholesterol og vil derfor flyte til forskjell fra mage/tarminnholdet, som vil synke til bunns. Tell dem. For å komme en allergi eller mange andre alvorlige sykdommer til livs, er det nødvendig å kvitte seg med minst 2000 gallestener. Etter en utrenskning med færre stener kan man kanskje få en lettelse for sin lidelse i noen dager, men symptomene vender tilbake.
 
I noen tilfeller er en sykdoms årsak knyttet til en bestemt gallesten (inneholdene en parasitt), og først når denne blir presset ut, kommer den forbedring, man arbeider for å oppnå. 
 
Det vil derfor normalt være nødvendig med flere leverkurer. (vi anbefaler minst 3). Dog ikke hyppigere enn med 14 dagers mellomrom. Det anbefales for alle å ta en leverrensning 2 ganger i året.
 
Det kan komme andre former for sten også: f.eks. brune på størrelse med eplekjerner og med forskjellig farveinnhold: brunt, hvitt, vinrød, rød. Det vil oftest være fossilerede parasitter, og det er godt å bli kvitt dem!
 
Noen ganger kan gallegangene være fylt opp med krystaller av kolesterol, som ikke er blitt omdannet til runde stener. De sees som skum i toilettet og kan være hvite, røde eller lysebrune.
 
Krystallene forhindrer leverens fulle funksjon, og det er like viktig å bli kvitt disse, som med selve gallestenene. Det kan være millioner av dem, og det kan lyde som om toiletter blir sandblåst, når de kommer!
 
Samme dagen som kuren avsluttes anbefales det å ta masse med vennligsinnede tarmbakterier Acidophilus/Bifidobactilus, allerhelst fra Bio Care, de er mest effektive. 
Dette fordi man ved inntaket av Epsomsalt skyller ut/forrykker noe av tarmfloraen.
 
Metoden har vært kjent i århundrer, og Hulda Clark har selv brukt den på hundrevis av klienter uten, at den har forårsaket smerter. Enkelte har følt ubehag i et par dager etterpå, men hennes nøye granskning har vist, at det i alle tilfelle har vært, når det ikke i forveien har vært gjennomført grundig eliminering av parasitter.
 
Det er resultatene som teller, - også selv om teoriene om gallesten ennå ikke er blitt revidert.
 

 Her kan du lese om gallstens kur